top of page

שאלות נפוצות

 
מהו גישור?
 
גישור הוא תהליך רצוני, בו צדדים שבמחלוקת מסתייעים בגורם שלישי (המגשר) שאין לו סמכות הכרעה, כדי להגיע להסדר לפתרון הסכסוך שביניהם.
זו ההגדרה הבסיסית. כמובן שיש עוד המון פרטים שייסיעו להבין את התהליך יותר לעומק. כמו כן, תיאוריות שונות מתארות את תהליך הגישור מזוויות שונות.
 
האם גישור הוא כמו בוררות?
 
גישור שונה מבוררות - בוררות מסתיימת בהכרעה של גורם חיצוני, הבורר. גישור מסתיים בהסדר שהוא פרי הכרעתם של הצדדים (או מסתיים ללא הגעה להסדר). 
 
הכרעה של גורם חיצוני נשמעת מצויין, למה שנעדיף גישור?
 
אכן, ישנם אנשים שמעדיפים שמישהו חיצוני יכריע, והם כנראה יעדיפו הליך שיפוטי או בוררות. אולם לרוב, הייתרון בהליך רצוני גובר: מי מכיר כמוך את הצרכים הספציפיים של המשפחה שלך? מי יודע יותר טוב ממך מה המציאות איתה העסק שלך מתמודד? וכיצד תשפיע ההכרעה החיצונית על המשך היחסים בין הצדדים? לכן, במקרים רבים מאוד כדאי לצדדים עצמם להיות הגורם שבוחר בתוצאה המתאימה ביותר למציאות הייחודית שלהם.
 
אבל אינני רוצה להתפשר!
 
ההסכמה לגישור איננה מהווה הודאה במוכנות לפשרה, אלא הסכמה לנהל משא ומתן פתוח ויצירתי. המטרה שלי היא לסייע לכם להגיע להסכם שמתאים למירב הצרכים של שני הצדדים.
 
אני באמת רוצה גישור, אבל הצד השני מסרב. מה לעשות?
 
על מנת לקיים גישור, אכן נדרשת הסכמת שני הצדדים. עם זאת, פעמים רבות אחד הצדדים מסרב להגיע לגישור מכיוון שאיננו מכיר את התהליך או שיש לו מידע מוטעה לגביו. אשמח לשוחח עם הצד השני שלך על מנת למסור אינפורמציה מדוייקת על התהליך, וכך יקבל החלטה מדעת - האם  לנסות גישור או לא.
 
כבר ניסינו לדבר בינינו אלף פעם. אין סיכוי להסכמות.
 
טוב שניסיתם לדבר. גישור נכנס לתמונה כשהנסיונות לפתרון באמצעות שיחה ישירה נכשלים. מנסיוני, גם במקרים כאלה ניתן לא פעם להגיע להסדר גישור. בנוסף, התקשורת בין הצדדים, שמתחדשת ומתפתחת בתהליך הגישור, תסייע לצדדים גם בשיח עתידי ביניהם.
 
האם כל סכסוך מתאים לגישור?
 
לא. יש סכסוכים שהדרך לפתרונם איננה דרך גישור, אלא דרך הליכי יישוב סכסוכים אחרים או דרך ההליך השיפוטי עצמו. אחת המטרות שלי בשיחה המקדימה שאנהל אתכם היא לבדוק האם הסכסוך הספציפי מתאים לגישור, ולהציע לכם אפשרויות חלופיות.
 
מה אורכו של התהליך?
 
פגישת גישור אורכת בין שעתיים לשלוש שעות. מספר הפגישות הנדרש שונה ממקרה למקרה, ותלוי בגורמים שונים, ביניהם מורכבות הסכסוך, הפערים בין הצדדים, התקשורת ביניהם ובעיקר מידת המוטיבציה להגיע לפתרון מוסכם. בתום המפגש הראשון ניתן בדר"כ להעריך מה יהיה משך הגישור.
 
מה דעתך על שיתוף עורכי דין בגישור?
 
אין חובה להגיע עם עורכי דין לפגישות הגישור. עם זאת, עורכי דין מתקבלים בחדר הגישור שלי בברכה. אני סבורה שעורכי דין יכולים לתרום תרומה משמעותית להגעה להסדר גישור בין הצדדים, אם הם מגיעים ב"ראש גישורי". 
 
החלטנו שאנחנו רוצים ללכת לגישור, מה עכשיו?
 
אחד היתרונות הגדולים של גישור הוא מהירות ופשטות התהליך. צרו קשר, ונקבע פגישה כבר לשבוע הבא.
 
יש לכם שאלות נוספות? 
אתם מוזמנים לצלצל אלי: 054-7390100
לשלוח מייל: oshrit.gishur@gmail.com
או לכתוב ממש כאן -
 
 
 
 
 

ההודעה נשלחה בהצלחה

bottom of page